Підвищений тиск (гіпертонія) призводить до поганого самопочуття людини. Воно може сигналізувати про можливі серцево-судинних захворюваннях.
Виявилося, що корисні речовини, що містяться у сливі, зміцнюють стінки судин, крім того, в ряді випадків вони сприяють зниженню ризиків інфаркту або інсульту – це ті захворювання, які найбільше загрожують гіпертонікам.
Слива має помірний сечогінний ефект. Це дозволяє організму позбавлятися від зайвої рідини. У свою чергу, це викликає зниження артеріального тиску.
Одним з головних достоїнств сливи є її низька калорійність. Якщо робити з неї варення, то всі корисні властивості плода зведуться практично до нуля. Фрукт можна сушити або робити з нього пастилу. Головне, не додавати цукор, так як у сливі є всі необхідні для смаку інгредієнти.