Під час нового дослідження вчені з Університету Агдера проаналізували дані Norwegian Mother, Father and Child Cohort Study (норвезького когортного дослідження матерів, батьків та дітей). Відібрали експерти при цьому інформацію про 40 тисяч дітей, за якими спостерігали кілька років.
Вчені виявили точний зв’язок між харчуванням дитини в ранньому віці та особистісними рисами, симптомами депресії, тривоги у неї у віці 8 років.
У 8 років ті діти, які дотримувалися здорової дієти, набирали вищі бали з відкритості, сумлінності, доброзичливості, екстраверсії. А у дітей, які харчувалися гірше, більше балів було за межами, пов’язаними з невротизмом.
Під здоровою дієтою дослідники розуміли таку, що містить фрукти, овочі, цільнозернові, рибу, домашні страви.
Всі отримані результати були опубліковані в Nutrients.