Журнал "ACS Chemical Neuroscience" опублікував результати досліджень італійських учених з Університету Мілано-Бікокка, які виявили надзвичайно корисні властивості пива. Дослідники виявили, що вживання певних видів пива покращує здатність мозку боротися із хворобою Альцгеймера.
Результати дослідження показали, що вживання більшої кількості натурального пива сприяє виведенню небезпечних токсинів, що спричиняють розлад мозку. Італійські вчені дійшли висновку, що квітки хмелю, що надають пиву гіркуватість, містять антиоксиданти, саме вони і можуть допомогти зменшити утворення білкових бляшок у мозку, нерозривно пов'язаних із виникненням хвороби Альцгеймера.
Найкращим засобом видалення небезпечних білкових бляшок дослідники визнали різновид німецького хмелю — Теттнанг, що входить до складу бурштинового та світлого табору. Пиво на основі цього хмелю, за підсумками вивчення, показало високий вміст певного антибіотика, що зменшує запалення в головному мозку, а отже, може благотворно впливати на людей з хворобою Альцгеймера.
При цьому вчені попередили, що надмірне вживання алкоголю прискорює всихання (атрофію) мозку, що знижує когнітивні здібності і виникає ризик розвитку хвороби Альцгеймера.