Однією з головних складових ситного обіду, зазвичай, є хліб. Усі купують його і, начебто, вже давно знають де й як зберігати. Як виявилося, існує кілька правил зберігання хліба, завдяки яким він на більш тривалий період часу залишається свіжим і зберігає свій первісний смак.
Де й як не можна зберігати хліб:
- біля радіаторів опалення;
- у поліетиленових пакетах;
- під прямим сонячним промінням;
- об'єднавши разом кілька різних видів хліба.
Від неправильного зберігання хліб може запліснівніти або почерствіти. Він стає непридатним для споживання. Для того, щоб цього не трапилося, можна вжити кількох заходів.
Що робити, щоб хліб не псувався
Для того, щоб хліб не псувався, в хлібницю можна покласти невеликий шматок очищеної картоплі або яблука. Також у кут хлібниці можна насипати невелику кількість солі або покласти кілька шматочків цукру. Головне не забувати постійно міняти ці продукти.
Якщо всі вищезгадані способи не допомагають, можна спробувати скористатися методом зберігання хліба від наших предків. Для цього достатньо загорнути його в лляний або полотняний рушник. У ньому хліб, випечений із дотриманням усіх норм, зможе залишатися свіжим до тижня.