Чорний перець — одна з найпопулярніших спецій, яку додають до супів, маринадів, гарячих страв і навіть напоїв. Але не всі знають, які корисні властивості має приправа і як її правильно вживати.
Експерти зазначають, що чорний перець горошком випереджає апельсин за кількістю вітаміну С у складі. Також у ньому міститься піперин, який прискорює обмін речовин в організмі, бореться із запаленням і допомагає краще засвоювати корисні речовини з інших продуктів. Щоб отримати максимум користі з чорного перцю, потрібно молоти його безпосередньо перед їжею.
Перець при застуді
Щоб швидше позбавитися кашлю, нагрійте півчайної ложки чорного перцю і змішайте його з теплим молоком. Цей напій добре прогріває горло і має відхаркувальний ефект.
Перець від зайвої ваги
Ця приправа стимулює вироблення слини та шлункового соку. Приправляючи перцем їжу, ви забезпечуєте собі гарний метаболізм та струнку фігуру. Але не слід перегинати ціпок, переконайтеся, що в тебе немає протипоказань. Перець не можна вживати при гастриті, анемії, алергії, запаленні сечостатевої системи.
Перець при циститі
Щодня приймайте тепле молоко із 1 ч. л. меленого перцю змішуючи з|із| 1 ч. л. цукру. Такі ліки рекомендується приймати протягом одного тижня, не більше. Молоко з перцем і цукром здатне вилікувати не тільки запалення сечостатевої системи, але й запобігатиме імпотенції у чоловіків.